top of page

Gairy Humball

VIDEO

_______​

BIO

_______

 

Nadat Dorian and the Grays in 2017 uit elkaar ging, nam zanger en songwriter Kasper De Moor wat vrije tijd, reisde door Zuid-Europa op een gehavende oude motorfiets en schreef terwijl de wegen zich ontvouwden. Scènes van stadsrand, begraafplaatsen en armoede vermengd met het gevoel van vrijheid en de rustgevende liederen van de natuur.

Samen met Vinnie (drums - The Grassroots Movement, Lefwerk), Lonny (bas - ex DATG), Heddy (toetsen - The GRM) en Walter (gitaar / backings, ex-Freaky Age, DIX) evolueerden de ruwe versies van de resulterende nummers van oprecht en afgezonderd tot een meer speelse en soms ronduit surrealistische esthetiek.

Het product van deze collab heeft een uitgesproken jaren zestig protopunkgevoel met een herkenbare post-ironische touch. Het is een poging om erbij te horen, terwijl je geniet van eenzaamheid. Als je verbijsterd bent, zul je gemakkelijk in de sfeer van de band komen. Maar op een hoog niveau zullen de ironische wendingen en het gruizige humeur je 'all day and all of the night' in beweging houden. De eerste single, ‘Out Of It’, wordt geleverd met een video die is gemaakt door de zanger van de band tijdens de internationale Corona-lockdown. Het is een eerste voorproefje van de debuut-lp van het kwintet, die werd opgenomen met Thomas Valkiers (Double Veterans, Equal Idiots, Brutus,…) in zijn Hightime Studio, uitgebracht in oktober 2020 via Pig Parade Records. Het nummer maakt deel uit van een drieluik beschikbaar op Spotify, samen met andere nummers ‘Edge of Town’ en ‘Cemetery’.

PRESS

_______

 

Indiestyle

"Tongue-in-cheek protopunk. Debuutsingle ‘Out of it’ voelt aan als sleazy lo-fi en heeft een aanstekelijk en guitige drive te pakken. Doet ons denken aan een Ron Gallo die oog heeft voor een breder publiek."

DISCOGRAPHY

_______

Tryptic 2020:

'Cemetery'

'Out Of It'

'Edge Of Town'

Debut Album 2021

HIGHLIGHTS

_______

 

Stubru - Ros & Rock 

Stubru - Noémie Wolfs

BAND

_______​

Vocals / Guitar - Kasper De Moor
Keys - Sam Van Heddeghem

Bass - Mattijs De Graeve
Guitar/ Backings – Wouter Van den Bossche
Drums – Vincent François

CHANNELS

_______​

  • Black SoundCloud Icon
  • Black Spotify Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

SHOWS

_______​

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Icon
bottom of page